Bitlis Ses İşitme
Hiç daha önce kulağınızda çınlama, vızıltı veya uğultu duydunuz mu? Duyduysanız yalnız değilsiniz. Bitlis Ses İşitme çalışanları bu durumu saptayabilir ve çınlamayı duymayacağınız çözümler üretebilir.
Türkiye de yaklaşık 5 milyon kişi kulak çınlaması rahatsızlığıyla yaşamaktadır. Dünya nüfusunun ise yaklaşık üçte birinin kulak çınlaması problemi yaşadığı tahmin ediliyor. Kulak çınlaması 14-85 yaş arası kişilerde görülebilmektedir. Kadınlarda daha sık rastlanıyor.
Kulak çınlaması sadece kişinin kendisinin duyduğu tıslama, vızıltı, ıslık, uğultu veya çınlama sesidir. Çoğu kişide kulak çınlaması endişeyi ve agresifliği arttırdığı ve uyku düzenini bozduğu için günlük yaşamı olumsuz etkilemektedir. Kulak çınlaması hastalık değildir, işitme kaybı da değildir, işitme kaybına dikkat çeken bir semptomdur. Kulak çınlaması bulunan kişilerin yaklaşık %80’inde bir düzeyde işitme kaybı vardır fakat farkında değillerdir, bunların çoğu işitme cihazlarından fayda sağlayabilir.
Belirtiler kişiden kişiye değişebilir, bu nedenle en iyi sonuçlar kişiye özgü tedaviyle elde edilmektedir. İşitme uzmanlarımız farklı tekniklerde, ses tedavilerinde ve işitme cihazlarında tecrübelidir ve kişiyi rahatsız eden bu durumun ortadan kaldırılmasına yardımcı olacak çözümler sunabilirler.
Kulak çınlamasının pek çok nedeni vardır. En yaygın neden, aşırı gürültüden ötürü iç kulaktaki küçük kıl hücrelerinin hasar görmesidir. Gürültülü bir ortamda çalışıyorsanız ve kulak koruyucu takmıyorsanız kulak çınlaması ve işitme kaybı riskiyle karşılaşabilirsiniz. Gürültü ne kadar yüksekse ve ne kadar uzun süre maruz kalırsanız işitme kaybı riski o denli artar.
Konuşma veya müzik dinleme amacıyla kulaklık takmak bile yüksek seste dinleme halinde kulak çınlamasına yol açabilir. Kulağın içine takılan kulaklıkların kulak çınlamasına ve işitme kaybına yol açma riski, diğer tip kulaklıklara kıyasla daha yüksektir.
Kulak iç ve dış kıl hücrelerinin hasar görmesine yol açan diğer genel nedenler arasında doğal yaşlanma süreci, ani yüksek gürültüye maruz kalma ve orta kulak enfeksiyonu bulunmaktadır, Bunlara ek olarak stres, ilaçların yan etkileri, boyun veya baş yaraları ve tedavi edilmeyen diğer sağlık problemleri de kulak çınlamasına yol açabilir.
Hearing Health Foundation’a göre kulak çınlaması bulunan kişilerin yaklaşık %90’unda işitme kaybı bulunmaktadır. Bazı kişilerde beyin işitme kaybını ortadan kaldırmak için “iç ses ayarını” yükselterek normalde duyulmayan sesleri yükseltmektedir. Bu durumda belirtiler genelde duygusal stresle başlamaktadır.
Ek olarak, Journal of the American Medical Association-JAM göre kulak çınlaması yaş ilerledikçe artmaktadır. Doruk noktasına 60-69 yaş aralığında varmaktadır. Fakat belirtiler büyük ölçüde farklı olabilir. Ne yazık ki kesin tedavisi yoktur. İlaçların da faydası olmamaktadır. Bu nedenle uzmanlarımız rahatsızlığı ortadan kaldırmak adına sesleri anlama sırasında beyne destek vermeye odaklanmaktadır.
Alternatif tedavi seçenekleri aşağıdaki gibidir:
Bu yöntemlerden biri hakkında ek bilgi istiyorsanız uzman ekibimiz size yardım etmek için gereken bilgiye sahiptir. Lütfen (+90) 531 221 24 41 numaralı telefonumuzu arayarak size en yakın şubemiz için randevu alın.
Size en yakın şubemizi öğrenmek veya randevu oluşturmak için bizi arayın
İşitme testinizi yaptırmak için Bitlis Ses İşitmeyi ziyaret edin ve sizin için en iyi işitme cihazının hangisi olduğunu öğrenin
Daha iyi işitmenin faydalarını hissedin
Bitlis Ses İşitme