Sıkça Sorulan Sorular

Awesome Image

Sıkça Sorulan Sorular

Detaylı bilgi için iletişime geçin

İletişim
  • 1 . SGK işitme cihazlarının ne kadarını karşılıyor?

    Yetişkinler için Ödeme Miktarı: 18 yaşını doldurmuş yetişkin hastalar için ödenecek SGK Katkı payı çalışma durumuna bağlı olarak değişiklik gösterir.
    ÇALIŞMA DURUMU
    SGK ÖDEME MİKTARI(NET)
    EMEKLİ
    1.362,60 ₺
    ÇALIŞAN
    1.211,20 ₺
    ÖĞRENCİ
    1.514,00 ₺
    Çocuklar için Ödeme Miktarı: 18 yaşını doldurmamış çocuk hastalar için ödenecek SGK Katkı payı miktarı çocuğun velisinin çalışma durumuna ve çocuğun yaşına bağlı olarak değişiklik gösterir.
    VELİNİN ÇALIŞMA DURUMU
    ÇOCUĞUN YAŞI
    SGK ÖDEME MİKTARI(NET)
    EMEKLİ
    0-4
    2.452,68 ₺
    5-12
    2.180,16 ₺
    13-18
    2.043,90 ₺
    ÇALIŞAN
    0-4
    2.180,16 ₺
    5-12
    1.937,92 ₺
    13-18
    1.816,80 ₺

  • 2 . İşitme cihazlarının fiyatları neye göre değişiyor?

    İşitme cihazlarının fiyatı aşağıdaki özelliklere bağlı değişmektedir:
    Sesi işleme hızı
    Feedback baskılama
    İçerisinde bulunan yardımcı programlar (tinnitus, speech rescue vb.)
    Seslerin işlendiği kanal ve bant sayısı
    Gürültüyü baskılayabilme özellikleri
    Mikrofon özellikleri
    Teknolojik platform
    Bağlantı seçenekleri

  • 3 . İşitme cihazları kaç yıl garantili?

    İdis İşitme Merkezleri’nde satılan işitme cihazlarının garanti süreleri markalara göre değişiklik göstermektedir

  • 4 . Kulak içi cihaz ile kulak arkası cihazın ne farkı var? Hangisini tercih etmeliyim?

    Kulak içerisine yerleştirilen işitme cihazları, kişinin kulak ölçüsüne göre özel yapılan, tek parçadan oluşan (hoparlör, mikrofon, işlemci ve pil bir arada) cihazlardır. Kulak kanalına yerleştirilir. Kulak arkası işitme cihazları kişinin kulak ölçüsüne göre özel yapılan kulak kalıpları ya da kubbe (dome) ile kullanılan cihazlardır. miniRite cihazlarda mikrofon, işlemci ve pil kulak arkasındaki ana gövdede bulunurken, hoparlör kulak kanalında yer alır. BTE cihazlarda mikrofon, işlemci, pil, hoparlör kulak arkasındaki ana gövdede bulunur. Çevreden alınıp işlenen sesler kulak kalıbı aracılığıyla kulak yoluna verilir.

  • 5 . İşitme kaybımın az olduğu söylendi. Cihaz kullanmasam olmaz mı?

    Her durumda olduğu gibi işitme cihazı uygulamasında da erken tanı ve müdahale hayati değer taşımaktadır. Var olan işitme kaybınızın derecesi az bile olsa, duymanız gereken sesleri tam olarak duymamanız, gürültüde ve kalabalık ortamlarda yapılan konuşmaları anlamamanıza/ kaçırmanıza neden olabilir. Tam olarak duyulmayan sesler beyin tarafından algılanmadığı için zamanla bu sesleri unutmaya başlarsınız. İleriki zamanlarda cihaz kullansanız dahi unutulan seslerin ve anlama yeteneğinin yerine konması çok zordur. Bu sebeple, işitme kaybınız varsa en erken zamanda işitme cihazı kullanarak bu kaybın önüne geçilmeli ve sesleri tam olarak duymaya devam etmelisiniz.

  • 6 . İşitme cihazı kullanmak kulağı tembelleştiriyormuş. Doğru mu?

    Halk arasında sıkça duyduğumuz bu bilgi kesinlikle yanlıştır. Duymamızı ve anlamamızı sağlayan beynimiz uyarılmadığı ve sese maruz kalmadığı zaman zayıflar, tembelleşir ve işitme yeteneğini kaybeder. Bunu önlemek için tüm sesleri duymaya devam etmemiz gerekir.

  • 7 . İşitme cihazları, işitme kaybını tedavi eder mi?

    İşitme cihazları mevcut işitme kaybınıza kalıcı tedavi sunmaz. Çevrenizdeki sesli uyaranları konuşmaları, gürültüleri duymanız gerektiği gibi duymanızı sağlayarak sözel ve işitsel iletişiminizi yeniden kurup geliştirmenize olanak sunar.

Farklı bir sorunuz mu var?

Merak ettiğiniz farklı bir soru varsa bizi 0531 221 24 41 numaralı hattımızdan arayabilir veya whatsapp hattımızdan sorabilirsiniz.